Οργάνωση: Δίκτυο Πολύπλοκων Συστημάτων και Εφαρμογών - ΔΙΠΣΕ // Complex Systems and Applications Network - COSANet

Αρχική

Συνεχίζοντας τον θεσμό των Θερινών Σχολείων - Συνεδρίων στα Δυναμικά Συστήματα και την Πολυπλοκότητα στην Ελλάδα, οργανώνουμε και φέτος το

25o Θερινό Σχολείο-Συνέδριο

"Δυναμικά Συστήματα και Πολυπλοκότητα"

 

ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος",

Αθήνα, 9-17 Ιουλίου 2018 

multi2

 

 

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

1. Συνεχίζονται την Δευτέρα, 16 Ιουλίου, οι εργασίες του 25ου Θερινού Σχολείου "Δυναμικά Συστήματα και Πολυπλοκότητα". Το απόγευμα της Δευτέρας, 16 Ιουλίου, μετά το τέλος των παρουσιάσεων των συμμετεχόντων, θα γίνει ενημέρωση για τις μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και θα ακολουθήσει το γεύμα του Σχολείου σε εστιατόριο κοντά στο Δημόκριτο.

2. Ξεκινάει τις εργασίες του την Δευτέρα, 09 Ιουλίου,  το 25ο Θερινό Σχολείο "Δυναμικά Συστήματα και Πολυπλοκότητα" στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".

3.  Ξεκίνησε το 53ο Σχολείο του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", για πληροφορίες δείτε http://summerschool.demokritos.gr/

4.  Παρουσίαση βιβλίου "Μιλώντας στην Αθηνα για το Χαος και την Πολυπλοκοτητα" (Τάσος Μπούντης & Τεύκρος Μιχαηλίδης) κατά τη διάρκεια του Σχολείου. Δείτε λεπτομέρειες στον σύνδεσμο: http://complexity2018.demokritos.gr/Dependents/parousiasi-vivliou-bountis-michailidis.pdf

5.  Δείτε το ανανεωμένο πρόγραμμα στο σύνδεσμο: http://complexity2018.demokritos.gr/index.php/el/programma

6.  Οι εγγραφές έληξαν στις 31 Μαίου

 

 

Το Σχολείο απευθύνεται κυρίως σε τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές και νέους ερευνητές με σκοπό να τους προσφέρει σε ένα οργανωμένο πλαίσιο, γνώσεις και ειδίκευση στις μεθόδους μελέτης δυναμικών συστημάτων και πολυπλοκότητας και στις εφαρμογές τους. Δεδομένου του διεπιστημονικού χαρακτήρα του Σχολείου, οι συμμετέχοντες μπορεί να προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους επιστημών, που θέλουν να αποκτήσουν υπόβαθρο και πρακτική εξάσκηση στα θέματα των δυναμικών συστημάτων και της πολυπλοκότητας αλλά και να παρουσιάσουν τα ερευνητικά τους αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σχολείο είναι το 25ο στη σειρά των διοργανώσεων που ξεκίνησαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 1987 και συνεχίσθηκαν με μεγάλη επιτυχία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, Σάμο, Ξάνθη, Πάτρα, Λειβαδιά, Χανιά, Χαλκίδα, Ηράκλειο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο. Στον παρακάτω σύνδεσμο βρίσκονται οι πληροφορίες για τις προηγούμενες διοργανώσεις: http://www.math.upatras.gr/~crans/summer-school.html

Στα πλαίσια του Σχολείου έχουν προσκληθεί Καθηγητές Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό να δώσουν εισαγωγικές ομιλίες στα παρακάτω θέματα:

  • Βασικές αρχές Πολυπλοκότητας και Δυναμικών Συστημάτων
  • Μη γραμμική Δυναμική, Χαοτική Δυναμική, Σολιτόνια, Fractals
  • Πολύπλοκα Δίκτυα
  • Ανάλυση Χρονοσειρών
  • Εφαρμογές Δυναμικών Συστημάτων σε Φυσική, Χημεία, Βιολογία
  • Εφαρμοφές Δυναμικών Συστημάτων σε Κοινωνικές Επιστήμες
  • Εφαρμογές της Θεωρίας Δικτύων στην Ενέργεια και την Οικονομία

Το 25ο Θερινό Σχολείο - Συνέδριο «Δυναμικά Συστήματα και Πολυπλοκότητα» πραγματοποιείται στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος", Αγία Παρασκευή, Αθήνα (http://www.demokritos.gr) την περίοδο 09/7/2018 – 17/7/2018.

Οι εισαγωγικές ομιλίες είναι δίωρες και δίνονται κυρίως τα πρωινά, ενώ οι ερευνητικές διαλέξεις του Συνεδρίου γίνονται τα απογεύματα.

Στους συμμετέχοντες παρέχεται Βεβαίωση Συμμετοχής/Παρακολούθησης. Η βεβαίωση δίνεται σε όσους συμμετέχοντες παρακαλουθήσουν το 80% τουλάχιστον των εργασιών του Σχολείου-Συνεδρίου.

Για τους φοιτητές εκτός Αθηνών έχει εξασφαλισθεί διαμονή με χαμηλό κόστος στο ξενοδοχείο Park Hotel, Αγία Παρασκευή https://www.theparkhotel.gr/). Η Οργανωτική Επιτροπή προσφέρει 20 υποτροφίες που καλύπτουν τα έξοδα διαμονής σε 20 φοιτητές που διαμένουν εκτός Αθηνών. Η επιλογή των 20 φοιτητών γίνεται με ακαδημαϊκά κριτήρια.

Για πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής και διαμονής επισκεφτείτε τη σελίδα του Σχολείου στη διεύθυνση: http://complexity2018.demokritos.gr/. 

Εφαρμόζονται κριτήρια επιλογής καθώς ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
 

Χορηγοί        

                    

                                         

Αποτέλεσμα εικόνας για demokritos Αποτέλεσμα εικόνας για bihelab corfu Αποτέλεσμα εικόνας για Αδμηε
  Χορηγός-Διοργανωτής       Χορηγός  Μέγας Χορηγός

 

 

Web-designers: I. Koulierakis  & A. Provata